Zwangerschapsmassage

Over
zwangerschapsmassage

Zwangerschap is een bijzondere periode in het leven van een vrouw. Juist in deze periode is het belangrijk momenten van ontspanning in te bouwen. Gedachten, gevoelens en emoties van jou als aanstaande moeder hebben invloed op de gezondheid van je kindje. Als jij vredig en ontspannen bent, zal je kindje dat ook zijn.
 
In het vrouwelijke lichaam verandert er tijdens een zwangerschap veel. Een massage kan lichamelijke klachten verminderen. Het maakt spieren soepeler, de ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Het lichaam kan zich herstellen. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser beleefd worden.
 
Uit onderzoekt blijkt dat zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Ook blijkt het percentage premature geboortes kleiner te zijn. Een massage verbetert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind.
 
Mijn massages zijn energetisch van aard. Dit houdt in dat ik geen dieptemassage toepas. Het is een ontspanningsmassage en afhankelijk van jouw behoeften, kan ik je hele lichaam masseren of kiezen we voor een deelmassage.

Je bent welkom in het tweede en derde trimester van je zwangerschap.